Vers: Süti receptek a-tól z-ig (fórum)

Szeretettel köszöntelek a VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1828 fő
  • Képek - 4252 db
  • Videók - 5301 db
  • Blogbejegyzések - 4131 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 42 db

Üdvözlettel,

VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1828 fő
  • Képek - 4252 db
  • Videók - 5301 db
  • Blogbejegyzések - 4131 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 42 db

Üdvözlettel,

VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1828 fő
  • Képek - 4252 db
  • Videók - 5301 db
  • Blogbejegyzések - 4131 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 42 db

Üdvözlettel,

VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1828 fő
  • Képek - 4252 db
  • Videók - 5301 db
  • Blogbejegyzések - 4131 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 42 db

Üdvözlettel,

VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Süti receptek a-tól z-ig

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 9 éve

Süti receptek a-tól z-ig

Hozzászólások eddig: 9

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

KURCZNÉ TUMÓ ZITA ZITA üzente 9 éve

...IGAZI ÉRTÉKE...LEHET EGY ---KANALAS FÁNKNAK IS.....MAGÁBA HORDOZZA...SZERETETET...TÖRŐDÉST....,!!!!
KEDVES ARANYOS ANGYAL!!!!

104849_52df49a2c74f_s

10169272_625033454273965_2239647887843938003_n.jpg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Megkeszitettem ezt a sutit es szuper finom. ...

Válasz

Pal Sarika üzente 9 éve

Nagyon egyszerunek latszik,vajon finom is,keszitetted mar Irenke te is?
Nagyon kedvelem az ilyen egyszeru recepteket ha valami bonyolult mar hozza se kezdek,irigylem aki csodas sutiket,tortakat keszit en nem tudok.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Az öt perces fánk . gyors és finom már a hozzávalók igazolják .köszönöm
A lúdláb ..is nagyon finom lehet mert az élet is édes mint egy finom sütemény ,,,köszönöm

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Kedves Erzsike már vittem is a receptet!Nagyon fincsi lehet!!!
Köszönöm,hogy elhoztad.
Szeretettel puszi,Irenke

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Lúdláb

Hozzávalók (8 főre)

kakaós piskótához:
•5 tojás
•5 ek porcukor
•4 ek rétesliszt
•2 ek kakaópor
•1 kk sütőpor

krémhez:
•15 dkg vaj
•10 dkg porcukor
•3 dkg kakaó
•2,5 dl tej
•3 ek rétesliszt
•1/2 üveg magozott meggybefőtt (vagy fagyasztott, magozott meggy)
•0,5 dl meggylé
•1,5 dl rum
•1 cs. vaníliás cukor

csokimázhoz:
•10 dkg étcsokoládé (min. 60 % kakaótartalmú)
•10 dkg vaj


Elkészítés:
1.A piskótához a tojások sárgáját a porcukorral gépi habverővel 20 percig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
2.A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a kakaós masszához. A tésztát sütőpapírral bélelt (fél gáztepsinyi méretű) tepsibe simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) 10-15 perc alatt megsütjük (tűpróba!). Hűlni hagyjuk a piskótát.
3.Közben elkészítjük a krémet: a lisztet simára keverjük a tejjel, felforraljuk és sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.
4.A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral és kakaóporral robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt tejes krémet.
5.Az előzetesen rumba áztatott meggyet lecsöpögtetjük, ezt is a masszához keverjük, fél deci meggylével és a vaníliás cukorral együtt.
6.A krémet rásimítjuk a kihűlt piskótalapra és hűtőbe tesszük néhány órára, míg a krém teljesen megdermed.
7.A csokimázhoz a darabokra tört étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük a vajat, kicsit várunk, míg hűl és a langyos csokival bevonjuk a süti tetejét.
8.Megint hűtőbe tesszük. Jó, ha egy éjszakát áll.
9.Forró vízbe mártott késsel szeleteljük: egyenlő méretű téglalapokat vágunk, a téglalapokat keresztben megfelezzük.


(előkészület: 45 perc
főzés: 10 perc
sütés: 13 perc)

(Forrás: NoSalty.hu
Webszakácskönyv)

104415_6ba5c1638870_s

ludlab_1331300_3995_n.jpg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

5 PERCES FÁNK - tényleg 5 perc az elkészítése
Hozzávalók (kb. 30-35 db kis fánkhoz):

1 kis doboz kefír vagy tejföl vagy natúr joghurt (kb. 1,7-2 dl), 10 (enyhén púpos) evőkanál liszt, 1 tojás, 1 evőkanál vaníliás cukor, csipetnyi só, 1 kávéskanál sütőpor, fél citrom reszelt héja. Ízesítésnek 5 dkg mazsola vagy 5 dkg darabosra darált dió. A kisütéshez étolaj.

Elkészítés:

A kefírt / tejfölt / joghurtot összekeverjük a tojással, a vaníliás cukorral, a sóval és a citromhéjjal.


A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, és a tojásos keverékbe dolgozzuk. (Nem szabad nagyon kikeverni, csak addig, míg össze nem áll.)

Végül beleforgatjuk a mazsolát / diót.

Az olajat felforrósítjuk. Kiskanállal diónyi darabkákat szaggatunk a tésztából az olajba. A fánkocskákat 4-5 perc alatt minden oldalukon aranybarnára sütjük.


Fahéjas vagy kakaós porcukorral, gyümölcsöntettel, lekvárral, csokiöntettel tálalhatjuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Köszönöm ezt a finom mandulás tortát ,nem is olyan bonyolult és mégis finom ,szeretettel Gizike

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Omlós mandulás almatorta
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt + a formához
2 kávéskanál sütőpor
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
1 mokkáskanál mandulaaroma
15 dkg vaj + a formához
A töltelékhez:
1,2 kg alma
10 dkg cukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál rum
A tetejére:
5 dkg vaj
5 dkg cukor
5 dkg méz
15 dkg durvára vágott mandula
3 evőkanál tejszín
Elkészítés:
A tészta valamennyi hozzávalóját sorrendben jól összedolgozzuk, 2 részre osztjuk, és frissen tartó fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.

A töltelékhez az almát megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, szeletekre vágjuk. A cukrot és a fahéjat 2 evőkanál vízzel felforraljuk, az almaszeleteket megpároljuk benne, hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a rumot.

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Kivajazunk és lisztezünk egy kerek (28 cm), kapcsos tortaformát. Az egyik tésztaadagot lisztezett felületen kinyújtjuk, és a formába fektetjük. A tésztát sütőpapírral letakarjuk, és nehezéknek szárazbabot szórunk rá (így a tészta sütés közben nem púposodik fel). A tésztát a sütőben 15 percig elősütjük, majd a nehezéket és a papírt eltávolítjuk (a sütőt működésben hagyjuk).

A tészta tetejére a vajat, a cukrot és a mézet kis edényben összeforraljuk, majd belekeverjük a mandulát és a 3 evőkanál tejszínt. Kicsit hűlni hagyjuk.

Az almatölteléket az elősütött tésztán egyenletesen elosztjuk. A maradék tésztát a forma méretére kinyújtjuk, beborítjuk vele a tölteléket, majd rákanalazzuk a mandulás masszát. A sütőben még 30 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.

Tejszínhabbal, vékonyszeletekre vágott almával díszítve tálaljuk.

103557_287b877b41e4_s

alamatorta.jpg

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu