Szeretettel köszöntelek a VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 10 éve
Süti receptek a-tól z-ig
Hozzászólások eddig: 9
KURCZNÉ TUMÓ ZITA ZITA üzente 10 éve
Pal Sarika üzente 10 éve
[Törölt felhasználó] üzente 10 éve
Az öt perces fánk . gyors és finom már a hozzávalók igazolják .köszönöm
A lúdláb ..is nagyon finom lehet mert az élet is édes mint egy finom sütemény ,,,köszönöm
[Törölt felhasználó] üzente 10 éve
[Törölt felhasználó] üzente 10 éve
Lúdláb
Hozzávalók (8 főre)
kakaós piskótához:
•5 tojás
•5 ek porcukor
•4 ek rétesliszt
•2 ek kakaópor
•1 kk sütőpor
krémhez:
•15 dkg vaj
•10 dkg porcukor
•3 dkg kakaó
•2,5 dl tej
•3 ek rétesliszt
•1/2 üveg magozott meggybefőtt (vagy fagyasztott, magozott meggy)
•0,5 dl meggylé
•1,5 dl rum
•1 cs. vaníliás cukor
csokimázhoz:
•10 dkg étcsokoládé (min. 60 % kakaótartalmú)
•10 dkg vaj
Elkészítés:
1.A piskótához a tojások sárgáját a porcukorral gépi habverővel 20 percig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
2.A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a kakaós masszához. A tésztát sütőpapírral bélelt (fél gáztepsinyi méretű) tepsibe simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) 10-15 perc alatt megsütjük (tűpróba!). Hűlni hagyjuk a piskótát.
3.Közben elkészítjük a krémet: a lisztet simára keverjük a tejjel, felforraljuk és sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.
4.A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral és kakaóporral robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt tejes krémet.
5.Az előzetesen rumba áztatott meggyet lecsöpögtetjük, ezt is a masszához keverjük, fél deci meggylével és a vaníliás cukorral együtt.
6.A krémet rásimítjuk a kihűlt piskótalapra és hűtőbe tesszük néhány órára, míg a krém teljesen megdermed.
7.A csokimázhoz a darabokra tört étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük a vajat, kicsit várunk, míg hűl és a langyos csokival bevonjuk a süti tetejét.
8.Megint hűtőbe tesszük. Jó, ha egy éjszakát áll.
9.Forró vízbe mártott késsel szeleteljük: egyenlő méretű téglalapokat vágunk, a téglalapokat keresztben megfelezzük.
(előkészület: 45 perc
főzés: 10 perc
sütés: 13 perc)
(Forrás: NoSalty.hu
Webszakácskönyv)
[Törölt felhasználó] üzente 10 éve
5 PERCES FÁNK - tényleg 5 perc az elkészítése
Hozzávalók (kb. 30-35 db kis fánkhoz):
1 kis doboz kefír vagy tejföl vagy natúr joghurt (kb. 1,7-2 dl), 10 (enyhén púpos) evőkanál liszt, 1 tojás, 1 evőkanál vaníliás cukor, csipetnyi só, 1 kávéskanál sütőpor, fél citrom reszelt héja. Ízesítésnek 5 dkg mazsola vagy 5 dkg darabosra darált dió. A kisütéshez étolaj.
Elkészítés:
A kefírt / tejfölt / joghurtot összekeverjük a tojással, a vaníliás cukorral, a sóval és a citromhéjjal.
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, és a tojásos keverékbe dolgozzuk. (Nem szabad nagyon kikeverni, csak addig, míg össze nem áll.)
Végül beleforgatjuk a mazsolát / diót.
Az olajat felforrósítjuk. Kiskanállal diónyi darabkákat szaggatunk a tésztából az olajba. A fánkocskákat 4-5 perc alatt minden oldalukon aranybarnára sütjük.
Fahéjas vagy kakaós porcukorral, gyümölcsöntettel, lekvárral, csokiöntettel tálalhatjuk.
[Törölt felhasználó] üzente 10 éve
Köszönöm ezt a finom mandulás tortát ,nem is olyan bonyolult és mégis finom ,szeretettel Gizike
[Törölt felhasználó] üzente 10 éve
Omlós mandulás almatorta
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt + a formához
2 kávéskanál sütőpor
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
1 mokkáskanál mandulaaroma
15 dkg vaj + a formához
A töltelékhez:
1,2 kg alma
10 dkg cukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál rum
A tetejére:
5 dkg vaj
5 dkg cukor
5 dkg méz
15 dkg durvára vágott mandula
3 evőkanál tejszín
Elkészítés:
A tészta valamennyi hozzávalóját sorrendben jól összedolgozzuk, 2 részre osztjuk, és frissen tartó fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez az almát megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, szeletekre vágjuk. A cukrot és a fahéjat 2 evőkanál vízzel felforraljuk, az almaszeleteket megpároljuk benne, hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a rumot.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Kivajazunk és lisztezünk egy kerek (28 cm), kapcsos tortaformát. Az egyik tésztaadagot lisztezett felületen kinyújtjuk, és a formába fektetjük. A tésztát sütőpapírral letakarjuk, és nehezéknek szárazbabot szórunk rá (így a tészta sütés közben nem púposodik fel). A tésztát a sütőben 15 percig elősütjük, majd a nehezéket és a papírt eltávolítjuk (a sütőt működésben hagyjuk).
A tészta tetejére a vajat, a cukrot és a mézet kis edényben összeforraljuk, majd belekeverjük a mandulát és a 3 evőkanál tejszínt. Kicsit hűlni hagyjuk.
Az almatölteléket az elősütött tésztán egyenletesen elosztjuk. A maradék tésztát a forma méretére kinyújtjuk, beborítjuk vele a tölteléket, majd rákanalazzuk a mandulás masszát. A sütőben még 30 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
Tejszínhabbal, vékonyszeletekre vágott almával díszítve tálaljuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás