Szeretettel köszöntelek a VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A
hideg beköszöntével sokan szeretnek takaróba bebugyolálva egy könyvvel a
kezükben kikapcsolódni. E tevékenység mellé nélkülözhetetlen valamilyen
forró ital. Finom teát, forró csokoládét, kávét esetleg kakaót szoktak
az emberek fogyasztani. A lelkünket is melengető italok boldogsággal
töltenek el bennünket. Ha még több élvezetre, különleges, édes ízekre
vágyunk, akkor pár apró trükkel megbolondíthatjuk az egyszerű
finomságokat.
Az édesszájúaknak ajánlom a forró csokoládé különlegességeket, tejes,
vaníliás, karamellás ínyencségeket. Könnyen beszerezhető, kevés
hozzávalóval percek alatt megfűszerezhetjük a nedűk zamatát.
Ha önök is szeretik az édes, különleges ízű italokat, akkor mindenképpen
ki kell próbálniuk az alábbi recepteket! Velük édes pillanatokat
lophatunk az életünkbe.
Mandulás forró csoki
Hozzávalók: fél liter tej, 2,5 dl tejszín, 10 dkg tejcsokoládé, 3 dkg cukrozott kakaó,
3-4 evőkanál mandulalikőr
Első lépésként öntsük egy-egy evőkanál likőrt négy csészébe. Utána
forraljuk fel a tejet és a tejszín felét. A tejhez adjuk hozzá a kakaót,
ezután vegyük lejjebb a hőfokot, és adjuk hozzá a kockákra tört
tejcsokoládét. Addig keverjük, míg a csoki teljesen megolvad.
Folyamatosan keverjük, majd tartsuk melegen egy percig. Mikor ezzel
végeztünk öntsük ki a forró csokit a csészékbe. A nyalánkságot
díszíthetjük tejszínhabbal, mogyoróval, mandulával, vagy reszelt
csokival.
Forró vaníliás ital
H.: 1 dl habtejszín, 3 dl tej, 1 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, fél evőkanál finomliszt
Első feladatunk, hogy felforraljuk a tejszínt 2 dl tejjel. A
tojássárgáját, a vaníliáscukrot és a lisztet összekeverjük, majd
hozzáadjuk a maradék 1 dl tejet. Utána ezeket hozzáöntjük a tejszínes
tejhez, és alacsony hőfokon folyamatosan keverjük. Ügyelni kell arra,
hogy ne forraljuk, mert a tojássárgája kicsapódhat. Végül kiöntjük
poharakba, és ízlés szerint díszíthetjük tejszínhabbal vagy
karamellszósszal.
Karamellás tej
H.: 1 evőkanál barna cukor, fél liter tej, 1,5 dl tejszín, 8 dkg cukor, az ínyenceknek késhegynyi fahéj
Először a cukrot kell karamellizálni egy fazékban lassú tűzön. Utána
hozzáöntjük a tejet, tejszínt, majd a barna cukrot (és a fahéjat). Addig
kell keverni habverővel, míg a karamell fel nem oldódik. Utolsó
lépésként poharakba, bögrékbe öntjük ki. Díszítésként meghinthetjük egy
kevés fahéjjal, vagy reszelt csokival.
Forralt bor
Hozzávalók: 7,5 dl vörösbor, 3 dl víz, 5-7 evőkanál cukor, 6 szem szegfűszeg,
1 rúd fahéj, 4 szelet citromkarika vagy narancskarika
Előnye, hogy nagyon könnyen el lehet készíteni. A bort fel kell
melegítenünk a vízzel, cukorral, fahéjjal és a szegfűszeggel egy
fazékban. Ügyeljünk arra, hogy nem szabad forrnia! A legvégén adjuk
hozzá a citrom- vagy narancskarikákat.
Bármelyik forró itallal kedveskedhetünk barátainknak, családtagjainknak.
Bármilyen partin meglephetjük ezekkel kedves vendégeinket. A siker nem
fog elmaradni.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!