Szeretettel köszöntelek a VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Indítsuk a "tök szezont" ezzel a klasszikus, fincsi levessel:
Hozzávalók 4-5 főre:
Tálaláshoz:
Elkészítés:
A sütőtököt megtisztítjuk, először félbevágjuk, majd kikaparjuk a magját
és nagyobb darabokra aprítjuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1
óra alatt megsütjük. (Most előző este megsütöttem és másnap már csak a
hűtőből kivettem a sült tök-húst.) Az apróra vágott hagymát a vajjal
együtt egy fazékba tesszük, puhára pároljuk, kakukkfűvel megszórjuk és
rátesszük a mézet. Kicsit karamellizáljuk, majd felöntjük a
zöldséglevessel. A burgonyát és az almát kockára vágjuk, és a leveshez
adjuk. Amikor a burgonya megpuhult, hozzáadjuk a tök kikapart húsát.
Egyet forralunk rajta, majd a tűzről félrehúzzuk. Botmixerrel
pürésítjük, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és a narancs
levével. Újraforraljuk és óvatosan a tejszínt is hozzákeverjük. Forrón
tányérokba adagoljuk és a tetejét meglocsoljuk kevés tejszínnel és
tökmagolajjal, valamint pirított tökmaggal megszórjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!