Vers: Zserbo ket fele

Szeretettel köszöntelek a VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1827 fő
  • Képek - 4252 db
  • Videók - 5301 db
  • Blogbejegyzések - 4131 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 42 db

Üdvözlettel,

VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1827 fő
  • Képek - 4252 db
  • Videók - 5301 db
  • Blogbejegyzések - 4131 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 42 db

Üdvözlettel,

VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1827 fő
  • Képek - 4252 db
  • Videók - 5301 db
  • Blogbejegyzések - 4131 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 42 db

Üdvözlettel,

VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1827 fő
  • Képek - 4252 db
  • Videók - 5301 db
  • Blogbejegyzések - 4131 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 42 db

Üdvözlettel,

VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Zserbó hack I.

 

Az első verzió a zserbó muffin, ami a hagyományos receptnél kicsit egyszerűbb, és gyönyörű dísze lehet az ünnepi asztalnak.

img_2789.jpg

Hozzávalók 12 darabhoz:

A tésztához:
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg durvára tört dió
- 2 tojás
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 dl tej
- fél csomag sütőpor

A töltelék:
- házi baracklekvár

A bevonat:
- 20 dkg étcsokoládé
- 3 dkg vaj

A tészta hozzávalóit egy edénybe teszem, nagyon óvatosan állítom össze. Szigorúan tilos túlkeverni: éppen csak ne maradjon csomós.Optimális esetben ez 10-15 keverés alatt sikerül. Közben előmelegítem a sütőt.

A tésztát 12 részre osztom, muffin formákba teszem úgy, hogy az egy muffinra jutó tésztát két részre választom: a forma aljába megy az egyik fele, majd a közepére egy evőkanál baracklekvár, majd jöhet a tészta második fele. 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.

Közben gőz felett felolvasztjuk a csokit és hozzáadjuk a vajat. A kész, kihűlt muffinok tetejét belemártjuk a csokiba, a közepére tehetünk még egy-egy kiskanálnyi baracklekvárt.

 

A házias zserbó receptje, ahogyan a nagymama csinálta
A nagymamaféle süteményekre lehetetlen nemet mondani. Ne tedd hát a zserbóval se!

A zserbószeletnek ellenállni reménytelen ügy, hiszen a diós-lekváros töltelékkel csábító süteménynek nem akad párja.

 

Zserbó Hozzávalók:
  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg + 2 evőkanál porcukor
  • 1 tojás
  • 1 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 tortabevonó
  • csipetnyi sütőpor
  • baracklekvár
Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

A lisztbe keverd bele a sütőport, és morzsold bele a vajat. A tejet langyosítsd meg, tegyél bele egy csipetnyi cukrot, majd futtasd fel benne az élesztőt. A tojást és a két evőkanálnyi porcukrot keverd a liszthez, majd adagold a tésztához a felfuttatott élesztőt és az olajat is.

5/1A tésztát oszd három egyenlő részre, és lisztezett deszkán mindegyiket nyújtsd ki a tepsi méretére. Fektesd a tepsibe az első lapot, kend meg baracklekvárral, majd szórd rá a porcukorral elkevert darált dió felét. Fektesd rá a második tésztalapot, villával néhány helyen szúrd meg, majd kend meg a maradék lekvárral és dióval. Végül fedd be az utolsó tésztalappal, és egy órát hagyd kelniA sütőt melegítsd elő 180 fokra, és nagyjából 30-40 perc alatt süsd készre a süteményt. A tortabevonót olvaszd fel gőz felett, és kend meg vele a zserbó tetejét.

Címkék: receptel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

KURCZNÉ TUMÓ ZITA ZITA üzente 9 éve

KÖSZÖNÖM...!!!SZÉP...!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Köszönöm Sárika hogy feltetted ezeket a finom sütiket még a kinézetük is pazar.
Kerüljön az ünnepi asztalra !!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu