Vers: ALMA,a csodalatos

Szeretettel köszöntelek a VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1827 fő
  • Képek - 4252 db
  • Videók - 5301 db
  • Blogbejegyzések - 4131 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 42 db

Üdvözlettel,

VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1827 fő
  • Képek - 4252 db
  • Videók - 5301 db
  • Blogbejegyzések - 4131 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 42 db

Üdvözlettel,

VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1827 fő
  • Képek - 4252 db
  • Videók - 5301 db
  • Blogbejegyzések - 4131 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 42 db

Üdvözlettel,

VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1827 fő
  • Képek - 4252 db
  • Videók - 5301 db
  • Blogbejegyzések - 4131 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 42 db

Üdvözlettel,

VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Alma, a csodálatos

Faar Ida

Bátran állítható, hogy az alma az emberiség egyik legrégebbi, gyógyító hatással is rendelkező tápláléka. (Receptekkel)

Alacsony energiatartalma miatt a fogyni vágyók nélkülözhetetlen alapétele, a héjában található pektin pedig gondoskodik a kellő rostbevitelről is, ami az egészséges táplálkozás egyik alappillére.
B1-, B2-, és C-vitamint, káliumot, nikotinsavat, kalciumot, vasat, foszfort, rezet, mangánt, cinket, szelént tartalmaz biztosítva a kellő ásványi anyag bevitelt.
Szervezetünkre gyakorolt hatásai:
• csökkenti a gyulladásokat, antiszeptikus: vírus- és baktériumölő hatású,
• segíti a zsíranyagcserét, ezért a fogyókúra hatékony támogatója,
• stabilizálja a vércukorszintet, csillapítja az étvágyat,
• ellenállóbbá teszi az immunrendszert, fokozza a szellemi teljesítőképességet,
• méregtelenít, erősíti az idegrendszert, frissítő hatású
• segíti a szervezet vasfelvételét más ételekből (például a tojásból vagy a májból),
• jelentős kalciumtartalma megakadályozza a csontritkulást, lassítja az öregedési folyamatokat,
• fogyasztása különösen ajánlott a kismamáknak, állapotos nőknek és gyermekeknek,


Amennyiben almát vásárolunk, mindig a helyben termelt fajtát részesítsük előnyben! Jobban megőrzi ízét, illatát, mint a zölden leszedett és messziről ideszállított gyümölcs. Az alma sokféleképpen felhasználható: édesen, sósan, köretnek, süteménynek, levesnek, turmixnak, nyersen, pürésítve, kompótként, vagy tölteléknek, salátának, vagy mártásnak.


RECEPTEK


Különleges almaleves

Hozzávalók: 1,5 kg alma, cukor vagy édesítőszer, 2 kávéskanál fahéj, 2 db citrom, só, petrezselyemzöld, 2 pohár fehérbor, 4 tojássárgája, 3 dl tejszín, 2-3 szem szegfűszeg

A meghámozott almát felkockázzuk. Vizet forralunk, amit ízesítünk sóval, fahéjjal, citromlével, szegfűszeggel, és beletesszük az almakockákat. Ha az alma megpuhult, félrehúzzuk a tűzről és óvatosan beleadagoljuk a tojássárgájával elkevert tejszínt, a fehérbort, és a cukrot/édesítőt. Végül a petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.


Vitaminsaláta

Hozzávalók: 2 fejes saláta, 30 dkg főtt cékla, 3 db narancs, 3 db zöld alma, 3 db banán, 2 evőkanál citromlé, 3 szál meghámozott sárgarépa, 1 db gránátalma, 15 dkg pirított földimogyoró vagy pirított mandulapehely, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 4 evőkanál könnyű olívaolaj

Az elkészítés egyszerű: a hozzávalókat megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd egy nagy salátástálban jól összeforgatjuk.


Almás vagdalt

Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús, 2 db szikkadt zsemle, 3 db jonatán alma, 1 fej vöröshagyma, 2 tojás, zsemlemorzsa, só, őrölt fehérbors, curry, olaj

A meghámozott almákat lereszeljük, és a beáztatott majd kinyomkodott zsemlével, a darált hússal a tojással és a fűszerekkel összegyúrjuk. Fasírtokat formálunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Burgonyapüré és céklasaláta illik hozzá.

Almás-sárgarépás dara

Hozzávalók: 50 dkg reszelt sárgarépa, 35 dkg reszelt alma, 3 evőkanál búzadara, 3 evőkanál olaj, 1 csésze víz, só, cukor, kevés őrölt szerecsendió

Az összes hozzávalót elkeverjük, s lefedett lábosban főni tesszük. Addig főzzük, amíg a dara teljesen megpuhul. Szükség esetén pótoljuk a vizet.


Pudingos almás kehely

Hozzávalók: 30 dkg babapiskóta, 1 adag rumaroma, 6 dl joghurt, 5 evőkanál méz, 4 db nagy savanykás alma, 2 dl tejszín, 10 dkg darált, pörkölt dióbél, 2 zacskó hidegen keverhető pudingpor, 1 liter tej

A babapiskótákat egyenként belemártogatjuk a rumaromába (amit előtte 1 dl tejjel hígítottunk fel). A joghurtot a mézzel édesítjük. Az almát lereszeljük. A pudingporra ráöntjük a tejet es habverővel addig kevergetjük, amíg az krémszerűen besűrűsödik. Ekkor belekeverjük a reszelt almát és a mézes joghurtot. Hosszú, keskeny poharak aljára teszünk egy réteg piskótát, arra a krémből egy réteget, erre újra egy réteg piskótát rakunk. Addig rétegezzük, amíg el nem fogy. A tetejét tejszínhabbal és a pörkölt dióval díszítjük.

Címkék: jo tanacsok receptek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Kitünő receptek felfrissitik az agyunkat hogy mit is készithetnénk ebből a sokoldalú almából ...köszönöm még szivesen olvasgatnánk ilyen recepteket az egészségünk érdekében .szeretettel Gizike

Válasz

bitai eniko üzente 10 éve

Tenyleg szuper receptek ,ujbol annyit tudok mondani,hogy nincs meg egy ilyen gyumolcs a vilagon es en nagyon szeretem :D

Válasz

Madarász Lajosné Éva üzente 10 éve

Szuper receptek! Az almalevest holnap kipróbálom.Köszönöm

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu