Szeretettel köszöntelek a VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
VERSEK-VIRÁGOK-VIDEÓK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Alacsony energiatartalma miatt a fogyni vágyók
nélkülözhetetlen alapétele, a héjában található pektin pedig gondoskodik
a kellő rostbevitelről is, ami az egészséges táplálkozás egyik
alappillére.
B1-, B2-, és C-vitamint, káliumot, nikotinsavat, kalciumot, vasat,
foszfort, rezet, mangánt, cinket, szelént tartalmaz biztosítva a kellő
ásványi anyag bevitelt.
Szervezetünkre gyakorolt hatásai:
• csökkenti a gyulladásokat, antiszeptikus: vírus- és baktériumölő hatású,
• segíti a zsíranyagcserét, ezért a fogyókúra hatékony támogatója,
• stabilizálja a vércukorszintet, csillapítja az étvágyat,
• ellenállóbbá teszi az immunrendszert, fokozza a szellemi teljesítőképességet,
• méregtelenít, erősíti az idegrendszert, frissítő hatású
• segíti a szervezet vasfelvételét más ételekből (például a tojásból vagy a májból),
• jelentős kalciumtartalma megakadályozza a csontritkulást, lassítja az öregedési folyamatokat,
• fogyasztása különösen ajánlott a kismamáknak, állapotos nőknek és gyermekeknek,
Amennyiben almát vásárolunk, mindig a helyben termelt fajtát részesítsük
előnyben! Jobban megőrzi ízét, illatát, mint a zölden leszedett és
messziről ideszállított gyümölcs. Az alma sokféleképpen felhasználható:
édesen, sósan, köretnek, süteménynek, levesnek, turmixnak, nyersen,
pürésítve, kompótként, vagy tölteléknek, salátának, vagy mártásnak.
RECEPTEK
Különleges almaleves
Hozzávalók: 1,5 kg alma, cukor vagy édesítőszer, 2 kávéskanál fahéj,
2 db citrom, só, petrezselyemzöld, 2 pohár fehérbor, 4 tojássárgája, 3
dl tejszín, 2-3 szem szegfűszeg
A meghámozott almát felkockázzuk. Vizet forralunk, amit ízesítünk sóval,
fahéjjal, citromlével, szegfűszeggel, és beletesszük az almakockákat.
Ha az alma megpuhult, félrehúzzuk a tűzről és óvatosan beleadagoljuk a
tojássárgájával elkevert tejszínt, a fehérbort, és a cukrot/édesítőt.
Végül a petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Vitaminsaláta
Hozzávalók: 2 fejes saláta, 30 dkg főtt cékla, 3 db narancs, 3 db
zöld alma, 3 db banán, 2 evőkanál citromlé, 3 szál meghámozott
sárgarépa, 1 db gránátalma, 15 dkg pirított földimogyoró vagy pirított
mandulapehely, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 4 evőkanál könnyű olívaolaj
Az elkészítés egyszerű: a hozzávalókat megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd egy nagy salátástálban jól összeforgatjuk.
Almás vagdalt
Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús, 2 db szikkadt zsemle, 3 db
jonatán alma, 1 fej vöröshagyma, 2 tojás, zsemlemorzsa, só, őrölt
fehérbors, curry, olaj
A meghámozott almákat lereszeljük, és a beáztatott majd kinyomkodott
zsemlével, a darált hússal a tojással és a fűszerekkel összegyúrjuk.
Fasírtokat formálunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró
olajban kisütjük.
Burgonyapüré és céklasaláta illik hozzá.
Almás-sárgarépás dara
Hozzávalók: 50 dkg reszelt sárgarépa, 35 dkg reszelt alma, 3
evőkanál búzadara, 3 evőkanál olaj, 1 csésze víz, só, cukor, kevés őrölt
szerecsendió
Az összes hozzávalót elkeverjük, s lefedett lábosban főni tesszük. Addig
főzzük, amíg a dara teljesen megpuhul. Szükség esetén pótoljuk a vizet.
Pudingos almás kehely
Hozzávalók: 30 dkg babapiskóta, 1 adag rumaroma, 6 dl joghurt, 5
evőkanál méz, 4 db nagy savanykás alma, 2 dl tejszín, 10 dkg darált,
pörkölt dióbél, 2 zacskó hidegen keverhető pudingpor, 1 liter tej
A babapiskótákat egyenként belemártogatjuk a rumaromába (amit előtte 1
dl tejjel hígítottunk fel). A joghurtot a mézzel édesítjük. Az almát
lereszeljük. A pudingporra ráöntjük a tejet es habverővel addig
kevergetjük, amíg az krémszerűen besűrűsödik. Ekkor belekeverjük a
reszelt almát és a mézes joghurtot. Hosszú, keskeny poharak aljára
teszünk egy réteg piskótát, arra a krémből egy réteget, erre újra egy
réteg piskótát rakunk. Addig rétegezzük, amíg el nem fogy. A tetejét
tejszínhabbal és a pörkölt dióval díszítjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Krumplibol finomat!
20 ok, amiert erdemes citromos vizzel kezdeni a napodat!
Egy kosarnyi egeszseg,...